II.5. Autorităţile publice au elaborat, aprobat și adus la cunoștință regulile interne de informare, consultare şi participare în procesul de elaborare şi adoptare a deciziilor?

 
Denumire
II.5
1Raionul Cahul2 p.
1Raionul Calaraşi2 p.
1Raionul Criuleni2 p.
1Raionul Leova2 p.
1Raionul Rîşcani2 p.
1Raionul Străşeni2 p.
Media0.38 p.
7Raionul Anenii Noi0 p.
7Raionul Basarabeasca0 p.
7Raionul Briceni0 p.
7Raionul Cantemir0 p.
7Raionul Cauşeni0 p.
7Raionul Cimişlia0 p.
7Raionul Dondușeni0 p.
7Raionul Drochia0 p.
7Raionul Dubăsari0 p.
7Raionul Edineţ0 p.
7Raionul Făleşti0 p.
7Raionul Florești0 p.
7Raionul Glodeni0 p.
7Raionul Hînceşti0 p.
7Raionul Ialoveni0 p.
7Raionul Nisporeni0 p.
7Raionul Ocniţa0 p.
7Raionul Orhei0 p.
7Raionul Rezina0 p.
7Raionul Sîngerei0 p.
7Raionul Şoldăneşti0 p.
7Raionul Soroca0 p.
7Raionul Ştefan Vodă0 p.
7Raionul Taraclia0 p.
7Raionul Teleneşti0 p.
7Raionul Ungheni0 p.
 

Scopul proiectului constă în prezentarea publică a datelor relevante privind transparența autorității publice locale în baza unui chestionar sociologic aplicat în rândul primarilor, precum și în baza datele colectate din surse accesibile publicului. Metodologia a fost preluată de la un proiect similar implementat de Transparency International Slovacia. Suntem siguri că creșterea gradului de conștientizare a acestor date va îmbunătăți transparența autorităților locale.

Portalul a fost creat cu suportul financiar al Programului de Asistență Oficială pentru Dezvoltare al Republicii Slovace (SlovakAid) și al Ambasadei SUA la Chișinău. Portalul este parte a proiectului "Localități transparente, competitive și sustenabile financiar în Republica Moldova" implementat de către organizație non-guvernamentală din Slovacia INEKO și de IDIS "Viitorul". Nici INEKO, nici IDIS "Viitorul" nu sunt responsabili pentru funcționalitatea deplină a portalurilor create de către INEKO, IDIS sau părți terțe, sau pentru corectitudinea informațiilor afișate pe portalurile create.